Cultură
Redactor: Marin Gherman
02 noiembrie 2021

„Glasul Bucovinei” - bibliotecă de carte românească din Cernăuţi

„Glasul Bucovinei” - bibliotecă de carte românească din Cernăuţi
02 noiembrie 2021

„Glasul Bucovinei” - bibliotecă de carte românească din Cernăuţi

Tot mai multe cărți și reviste pot fi citite online pe website-ul bibliotecii de carte românească „Glasul Bucovinei” din Cernăuți. Cărţi preţioase ale scriitorilor Mihai Eminescu, Tudor Arghezi sau Nicolae Iorga, monografii ale localităților românești din regiunea Cernăuți şi alte volume de literatură pot fi găsite în unica bibliotecă de carte românească din Cernăuţi.

Biblioteca „Glasul Bucovinei” a fost fondată în anii 1990. De la primele volume de carte românească, treptat, a ajuns la mii de titluri. Istorie, literatură, monografii de mare valoare documentară, sunt câteva din domeniile disponibile pentru cititori, exclusiv în limba română.

Potrivit directorului bibliotecii, acad. Alexandrina Cernov, această bibliotecă are 5 mii de cărți, multe dintre care sunt despre istoria Bucovinei, a românilor, literatură pentru școlile cu predare în limba română din regiunea Cernăuți.

Pentru a fi cât mai accesibili pentru cititori, bibliotecarii ţin pasul tehnologiilor moderne. Au creat un site al bibliotecii - https://bibliotecacernauti.com - unde pot fi găsite toate volumele de carte disponibile. În acest sens, biblioteca administrată de Editura „Alexandru cel Bun” a fost susținută în cadrul unui proiect în anul curent de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Tot mai multe volume vor fi digitizate. Oricine va trece pragul bibliotecii sau va accesa site-ul, cu siguranţă va găsi un volum extrem de valoros în limba română.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 357


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți