Cultură
Redactor: Marin Gherman
07 noiembrie 2021

„Recreația mare” — revista școlarilor români din regiunea Cernăuți

„Recreația mare” — revista școlarilor români din regiunea Cernăuți
07 noiembrie 2021

„Recreația mare” — revista școlarilor români din regiunea Cernăuți

Zilele trecute a văzut lumina tiparului și cea de a patra ediție a revistei pentru școlarii români din regiunea Cernăuți „Recreația mare”.

Revista a fost fondată în anul 2005 de profesoara de limbă și literatură română Marina Șapcă, care a editat pe parcursul anilor peste patruzeci de numere, acestea fiind finanțate din bugetul familiei.

„Recreația mare” este unica revistă predestinată școlarilor din clasele medii și mari, dar nu lipsesc nici materialele pentru cei mai mici cititori.

Revista conține în fond pagini distractive pentru elevi, în care se promovează limba română și istoria poporului român. Nu lipsesc însă nici paginile de matematică, geografie, biologie, etc. distractivă. De o popularitate deosebită se bucură integramele românești, jocurile de logică, menite să îmbogățească vocabularul și ingeniozitatea școlarilor.

În paginile revistei se publică articole despre viața și activitatea extrașcolară, astfel elevi din diferite școli pot citi unii despre alții. De remarcat faptul, că odată cu digitalizarea societății, publicațiile pe suport de hârtie prezintă un lucru deosebit de interesant pentru copii, rețelele de socializare fiind ceva obișnuit pentru ei.  

În prezent editarea revistei „Recreația mare” este preluată de IP „Redacția ziarului „Novyi den”, care editează și săptămânalul de limbă română „Monitorul bucovinean”. În anul 2021 editatea ambelor publicații a fost posibilă datorită  Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (www.dprp.gov.ro).

Interesul pe care îl prezintă copiii față de revista „Recreația mare” editată în mod clasic, vorbește despre faptul că publicațiile pe suport de hârtie nu țin  de domeniul trecutului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 310


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți