Cultură
Redactor: Mariana Struț
13 septembrie 2021

„Ruta Roșie” – a 51-a aniversare a hitului cernăuțean

„Ruta Roșie” – a 51-a aniversare a hitului cernăuțean
13 septembrie 2021

„Ruta Roșie” – a 51-a aniversare a hitului cernăuțean

La Cernăuți, în ziua de duminică, 12 septembrie, în Piața Teatrului s-a desfășurat un festival de cântece ucrainene dedicat celei de-a 51-a aniversări a primei interpretări a pieselor lui Volodimir Ivasiuk „Ruta Roșie” și „Vodograi”.

La concertul de sărbătoare artistul poporului din Ucraina Pavlo Dvorskii și Vasili Daniliuk au interpretat cântece ale lui Volodimir Ivasiuk, dar și piese ale compozitorilor contemporani, potrivit Agenției de știri ACC.

În cadrul concertului au evoluat în scenă artiștii Filarmonicii regionale de stat „D. Hnatiuk” din Cernăuți și studenții Școlii de Arte „S. Vorobkevici”.

De asemenea la Teatrul de vară din parcul central din Cernăuți a avut loc un concert consacrat lui Ivasiuk cu participarea legendarilor interpreți de estradă, artiști ai poporului din Ucraina – Vasili Zinkevici și Vasili Ilașciuk.

”Ruta Roșie” este cea mai cunoscută piesă ucraineană. Piesa compozitorului ucrainean, Volodimir Ivasiuk, ”Ruta Roșie” a fost interpretată la data de 13 septembrie a anului 1970 la Cernăuți în piața Teatrului. Interpretarea piesei a fost difuzată în cadrul emisiunii ”Camertonul bunei dispoziții” la postul de televiziune de stat din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 295


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți