Cultură
Redactor: Marin Gherman
03 martie 2021

„Să păstrăm familia, să păstrăm țara” – concert caritabil la Ciudei din nordul Bucovinei

„Să păstrăm familia, să păstrăm țara” – concert caritabil la Ciudei din nordul Bucovinei
03 martie 2021

„Să păstrăm familia, să păstrăm țara” – concert caritabil la Ciudei din nordul Bucovinei

La 28 februarie a.c. protoiereul Oleksandr Klymenko a vizitat parohia „Sf. Nicolae” din satul Ciudei, regiunea Cernăuți și a susținut un concert de binefacere „Să păstrăm familia, să păstrăm țara”, la care au fost prezenți și monahi de la Mănăstirea Nicula din România, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

La serviciul divin, alături de părintele paroh Nicolae Popescu și protoiereul Oleksandr Klymenko, au participat oaspeți din regiunea Kiev și din România: arhimandritul Calinic, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nazarie de la Mitropolia Borispol, arhimandritul Dosifei de la Catedrala Academică a Școlii Teologice din Kiev, protoiereul Dumitru Popescu, paroh a Bisericii moldo-românești din cadrul Lavrei Pecerska.  Serviciul divin a fost oficiat de protoiereul Vasile Popescu, care a fost odinioară paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din Ciudei.  

Predica a fost rostită de protopopul Oleksandr Klymenko, care a subliniat exemplul parabolei fiului risipitor despre educația copiilor și exemplul părinților pentru cei mici.


După slujbă, părintele Oleksandr a susținut un concert caritabil „Să păstrăm familia, să păstrăm țara”, în timpul căruia a subliniat importanța valorilor familiei și consolidarea instituției familiei tradiționale. Înainte de concert, arhimandritul Nichita, secretar al eparhiei Cernăuți-Bucovina, arhimandritul Nazarie și alții au ținut discursuri introductive.

De menționat că Biserica din Ciudei are legături strânse cu Mănăstirea Nicula din România, dar și cu alte lăcașe de cult. Un reportaj de la acest eveniment de suflet a fost realizat pentru BucPress TV Cernăuți de reporterul Mihai Grosu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1159


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți