Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
23 iulie 2021

„Ujgorodul pierdut”: jurnalista Tatiana Literati ecranizează istoria orașului de la începutul secolului al XX-lea

„Ujgorodul  pierdut”: jurnalista Tatiana Literati ecranizează istoria orașului de la începutul secolului al XX-lea
23 iulie 2021

„Ujgorodul pierdut”: jurnalista Tatiana Literati ecranizează istoria orașului de la începutul secolului al XX-lea

Prima serie a documentarului „Ujorodul  pierdut” a fost prezentată de jurnalista  și cercetătoarea istoriei orașului Tatiana Literati. De mai bine de șase ani, ea a scris aproximativ 300 de articole despre Ujgorodul de la  sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Anul acesta, autorul a primit un grant de la Fundația Culturală Ucraineană pentru a proiecta zece povești și a realiza un documentar.

În prima serie a programului „Ujgorodul pierdut”, autorul Tatiana Literati povestește despre sinagoga orașului  și despre comunitatea evreiască a orașului de la începutul secolului al XX-lea. Astăzi, această clădire este cunoscută sub numele de filarmonică regională. Autorul spune, că în program a vrut nu numai să expună  povestea, ci și să atragă atenția asupra stării monumentului arhitectural.

"Am arătat starea lui  proastă. Am arătat starea actuală a acoperișului, care are nevoie urgentă de reconstrucție. Curge. Se află într-un hal fără de hal. Dar apoi totul s-a desfășurat accidental. N-am planificat. Însă vorbim  despre Ujgorodul  pierdut. Prin urmare, nu este de mirare că apar astfel de obiecte", a spus Literati.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 551


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți