Cultură
23 ianuarie 2022

10 ani de la înființarea Bisericii ,,Znamenie” a Icoanei Maicii Domnului din comuna Ostrița, regiunea Cernăuți (VIDEO)

10 ani de la înființarea Bisericii ,,Znamenie” a Icoanei Maicii Domnului  din comuna Ostrița, regiunea Cernăuți (VIDEO)
23 ianuarie 2022

10 ani de la înființarea Bisericii ,,Znamenie” a Icoanei Maicii Domnului din comuna Ostrița, regiunea Cernăuți (VIDEO)

În data de 20 ianuarie a.c. s-au împlinit 10 ani de la înființarea Bisericii ,,Znamenie” a Icoanei Maicii Domnului  din comuna Ostrița.

Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei, Meletie, a săvârșit Sfânta Liturghie în cadrul slujbei de sărbătoare. Înaltpreasfințitul a slujit în comun cu Protoiereul mitrofor Mihai Iutiș, fondatorul  Bisericii ,,Znamenie” a icoanei Maicii Domnului și împreună cu un sobor de preoți și diaconi, între care s-au numărat: Ieromonahul Rafael al Lavrei Kiev-Pecersk, Protoiereul mitrofor Pavel Pavlenco, Protoiereul mitrofor Ioan Gavca, Iereul Vitalie Gonciariuc, Iereul Mihai Tihon, Arhidiaconul Veceslav Dmitruc, Diaconul Mihai Colotilo.

Înaltpreasfințitul Meletie s-a adresat celor prezenți cu cuvinte de felicitare în limba ucraineană și română, binecuvântându-i pe toți enoriașii.

Pentru caritate și merit de către Biserica Ortodoxă Ucraineană au fost premiați Ioan Colișciuc și Alexandru Carpenco cu ordinele Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni. De asemenea, din partea Mitropoliei au fost înmânate diplome și medalii (ordine) bisericești unui număr mare de binefăcători.

Protoiereul Bisericii, Mihai Iutiș, împreună cu enoriașii, i-au mulțumit episcopului pentru rugăciunile înălțate la cer.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 230


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți