Cultură
10 februarie 2021

40 milioane de grivne, cheltuiți pentru renovarea Centrului ”Iv.Mykolaiciuk” din Cernăuți

40 milioane de grivne, cheltuiți pentru renovarea Centrului ”Iv.Mykolaiciuk” din Cernăuți
10 februarie 2021

40 milioane de grivne, cheltuiți pentru renovarea Centrului ”Iv.Mykolaiciuk” din Cernăuți

Angajații Centrului de cultură și artă ”Ivan Mykolaiciuk” din Cernăuți sunt găzduiți de Departamentul cultură din cadrul primăriei.

Pentru inaugurarea activității Centrului de cultură și artă ”Ivan Mykolaiciuk” din Cernăuți sunt necesare peste 500 mii de grivne, banii respectivi urmând să fie direcționați pentru achiziționarea mobilierului și aparaturii moderne, a declarat într-un comentraiu pentru postul public de televiziune directorul interimar al centrului, Svitlana Novițka. Potrivit acesteia, reparațiile din interior au fost deja finalizate, dotată fiind doar sala de cinema.

În centrul de cinema a fost instalat un ecran pentru vizionarea de filme și 350 de scaune. Totodată, se intenționează crearea unui muzeu Ivan Mykolaiciuk, precum și echiparea de spații pentru studiouri de creație și evenimente culturale, specifică Svitlana Novițka. La centrul de cultură și artă vor fi 11 angajați, la etapa actuală lucrează 2 persoane.

Potrivit directorului interimar al centrului de cultură și artă, Svitlana Novițka, instituția dată nu dispune nici de mese, nici de scaune pentru angajați. Nu există calculatoare, nici softuri de contabilitate, fără de care nu este posibilă inaugurarea și funcționarea centrului, și nici să atragem fonduri speciale și multe altele. Suntem fără mopuri, fără găleți. În prezent suntem găzduiți de direcția orășenească de cultură, avem o masă și un calculator”, specifică directorul centrului de cultură și artă.

Potrivit șefului direcției financiare din cadrul primăriei orașului Cernăuți, Livia Bambuliak, în decembrie 2020 reprezentanții departamentului de cultură au solicitat 500 mii de grivne pentru necesitățile centrului ”Iv.Mykolaiciuk”, fără să argumenteze utilizarea mijloacelor financiare ce urmează să fie repartaizate. Consiliul orășenesc va examina această problemă doar în cazul existenței unor proiecte culturale și a cheltuielilor estimate.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți