Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
10 aprilie 2022

74% dintre ucraineni consideră că Biserica Ortodoxă Ucraineană ar trebui să rupă legăturile cu Biserica Ortodoxă Rusă

74% dintre ucraineni consideră că Biserica Ortodoxă  Ucraineană ar trebui să rupă legăturile cu Biserica Ortodoxă Rusă
10 aprilie 2022

74% dintre ucraineni consideră că Biserica Ortodoxă Ucraineană ar trebui să rupă legăturile cu Biserica Ortodoxă Rusă

Marea majoritate a ucrainenilor sunt în favoarea ruperii legăturilor dintre Biserica Ucraineană Ortodoxă și Biserica Ortodoxă Rusă. Jumătate dintre respondenți consideră că statul ar trebui să interzică activitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei)  pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru este dovedit de rezultatele unui sondaj la nivel național realizat de grupul sociologic „Rating”.

Se observă că sprijinul pentru ideea ruperii legăturilor dintre Biserica Ucraineană Ortodoxă -Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă Rusă este în creștere. La începutul lunii martie, 63% dintre respondenți erau în favoarea acestei inițiative.

Jumătate dintre respondenți (51%) consideră că statul ar trebui să interzică activitățile acestei biserici  pe teritoriul Ucrainei (interdicția este susținută de două treimi dintre respondenți din vest și 29% din est).

În același timp, 21% susțin privarea de beneficii și desființarea închirierii localurilor bisericii. Cu toate acestea, 20% sunt în favoarea neamestecului statului în treburile bisericii - majoritatea în est (35%) și sud (25%).

Sondajul a fost efectuat în rândul populației Ucrainei cu vârsta 18 ani + și din toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar Crimeea și Donbas. Eșantionul este reprezentativ după vârstă, sex și tip de localitate. Populația eșantion: 1200 de respondenți. Metoda sondajului: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Eroarea de reprezentativitate a studiului cu un nivel de încredere de 0,95: nu mai mult de 2,8%.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1148


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți