Cultură
Redactor: Marin Gherman
17 august 2017

A fost constituită Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei

A fost constituită Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei

Cu ocazia desfășurării Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, reprezentanți ai organizațiilor românești din jurul granițelor și Balcani au înființat Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei (FOR) – informează BucPress.

În context, deputatul român Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a salutat constituirea și sprijină atingerea obiectivelor Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei (FOR), organism înființat de reprezentanți ai organizațiilor românești din jurul granițelor și Balcani, întruniți în România, cu ocazia Universității de Vară de la Izvorul Mureșului.

“Obiectivele declarate ale Federației nou constituite sunt, pe de o parte, în strânsă corelare cu obiectivele Comisiei pe care am onoarea să o conduc, pe de o alta, în concordanță cu propriile principii: transparență, solidaritate și susținere reciprocă. FOR își propune crearea unui spațiu unitar de acțiune a românilor din comunitățile istorice și o cât mai bună reprezentare în relația lor cu organismele cu atribuții și preocupări legate de sfera lor de interes. Am convingerea că o astfel de abordare se poate dezvolta doar prin acţiuni comune, care prin cooperarea tuturor celor interesați să poată avea o rată de succes mai mare decât ar avea acţiunile individuale. Sunt sigur că vorbesc în asentimentul colegilor mei când spun că dominanta acţiunilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării în FOR va fi prin dialog constant și prin sprijin deplin în realizarea proiectelor cu efect multiplicator, ce aduc valoare adăugată certă, pe toate dimensiunile, în favoarea românilor de pretutindeni”, a fost mesajul transmis de către deputatul Constantin Codreanu.

Un prim atu al Federației îl reprezintă alegerea în funcția de secretar general a domnului Vlad Cubreacov, președintele Asociatiei "Răsăritul românesc”, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și un bun cunoscător al realităților românești, atât din țară, cât și din afara acesteia.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 685


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți