Cultură
18 noiembrie 2020

A murit marea actriță Draga Olteanu Matei

A murit marea actriță Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Medicii au făcut eforturi să o țină în viață dar, noaptea trecută actrița a pierdut lupta cu viața, transmite mediafax.ro.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în televiziune.

Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa "Ziariştii" de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chiriţa" după Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa - 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), "Gaiţele" de Kiritescu (1977), "Căruţa cu paie" de Mircea Ştefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ştefănescu Delavrancea, "Domnişoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Naţional a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Săraru.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soţia lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV şi în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 166


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți