Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
18 noiembrie 2019

Actorii de la Ateneul Național din Iași în mijlocul spectatorilor români din Cernăuți (VIDEO)

Actorii de la Ateneul Național din Iași în mijlocul spectatorilor români din Cernăuți (VIDEO)

Ateneul Național din Iași implementează în stagiunea 2018-2019 proiectul cultural de anvergură întitulat Turneul Național ”Unire prin Cultură”.  După 150 de reprezentații susținute în 70 de localități, în 30 de județe din nord-estul, sud-estul și centrul României, echipa Ateneului din Iași a reușit să parcurgă peste 10.000 de kilometri și să încânte peste 26 mii de spectatori.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat acest turneu în România, la inițiativa partenerilor din nordul Bucovinei – Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți, dar și din Basarabia, actorii ieșeni în perioada 18-21 noiembrie 2019 se află într-un turneu în Ucraina și Republica Moldova, prezentând spectacolul pentru copii ”Aventuri cu … Dl Goe” de Ion Luca Caragiale.

Luni, 18 noiembrie 2019 actorii Ateneului Național din Iași au prezentat un spectacol extraordinar elevilor de la Gimanziul nr. 6 ”Alexandru cel Bun” din Cernăuți. Într-o sală arhiplină, tinerii cernăuțeni au urmărit cu mult interes scenetele desprinse din opera lui Caragiale, operă care se studiază și în școlile cu predare în limba română din Ucraina. Chiar de la bun început oaspeții au salutat gazdele, mulțumind conducerii școlii, direcției orășenești de învățământ și autorităților ucrainene pentru această deschidere frumoasă spre colaborare, aducând un mesaj de salut și din partea conducerii municipiului Iași, oraș înfrățit de ceva vreme cu bătrâna urbe cernăuțeană.


Timp de o oră, cât a durat acest spectacol, tinerii cernăuțeni au urmărit cu multă atenție fiecare scenetă, peripețiile și ”Aventurile cu… Dl Goe”, un personaj care a adus multe zâmbete pe fețele elevilor cernăuțeni, prezentând realități legate de incultură, caractere și educație.

Mereu actual, Ion Luca Caragiale ne provoacă să medităm asupra comicului, să descoperim printre hohotele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale… Copiii au aplaudat îndelung finalul acestui spectacol, exprimându-și dorința ca astfel de întâlniri frumoase să mai aibă loc la Gimnaziul ”Alexandru cel Bun” din Cernăuți.

Vitalie Zâgrea pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
BucPress TV prezintă un reportaj de la Spectacolul ”Aventuri cu... Dl. Goe” de Ion Luca Caragiale, prezentat de actorii Ateneului Național din Iași elevilor de la Gimnaziul ”Alexandru cel Bun” din Cernăuți.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 550

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți