Cultură
09 noiembrie 2018

Al 17-a stat american omagiază Anul Centenar printr-o proclamație specială

Al 17-a stat american omagiază Anul Centenar printr-o proclamație specială

SUA celebrează Anul Centenar. Statul Kansas a emis o proclamație de aniversare a Marii Uniri.  Guvernatorul statului Kansas, Jeff Colyer, a emis o proclamație de felicitare a României cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, informează deschide.md.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri. Statul Kansas este cel de al șaptesprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

“Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”, se arată în document. “România și Statele Unite ale Americii împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se precizează în proclamație.

De asemenea, în document este menționat faptul că “legăturile dintre statul Kansas și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”.

BucPress

FOTO: orașul Kansas City

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 297

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți