Cultură
Redactor: Sergiu Barbuța
13 iulie 2021

Ansamblul „Țărăncuța” din Marșinți a aniversat 10 de ani de la fondare

Ansamblul „Țărăncuța” din Marșinți a aniversat 10 de ani de la fondare
13 iulie 2021

Ansamblul „Țărăncuța” din Marșinți a aniversat 10 de ani de la fondare

Pe data de 12 iulie 2021, Ansamblul etnofolcloric „Țărăncuța” din Marșinți, conducător artistic Aurelia Bordian, a aniversat 10 de ani de la fondare. Cei zece ani de activitate a ansamblului au fost marcați printr-un concert de zile mari, organizat în sala Casei de Cultură din orașul Noua Suliță.

Spectacolul a cuprins mai mult momente artistice susținute de faimoasele țărăncuțe din Marşinţi, precum și de soliștii vocali și formațiile de dansuri populare din comuna Noua Suliță. ​ Sala instituției de cultură a fost arhiplină, la concertul aniversar al colectivului fiind prezenți o mulțime de spectatori și admiratori ai folclorului tradițional românesc.

Ansamblul „Țărăncuța” a avut mai mulți invitați, atât din comuna Noua Suliță, cât și din regiune. Mesaje și urări de felicitare au fost transmise de primarul comunei Noua Suliță, Maria Nicorici, starostele satului Marșinți, Gheorghe Nichitovici, consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana-Stănculescu, colegii și prietenii Ansamblului „Țărăncuța”.

De asemenea, mesaje de felicitare au transmis şi reprezentanţii mediului asociativ şi ai comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi.

Ansamblul „Ţărăncuţa” s-a afirmat pe parcursul anilor de activitate, prin frumosul port naţional şi prin cântecele bătrânești, ca o veritabilă instituție de valorificare și promovare a tradițiilor naționale, fiind un mesager al culturii autohtone în Ucraina, străinătate și Patria noastră istorică.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 422


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți