Cultură
01 martie 2021

Atelier inedit de confecţionare a mărţişoarelor la Liceul din Crasna, regiunea Cernăuți (VIDEO)

Atelier inedit de confecţionare a mărţişoarelor la Liceul din Crasna, regiunea Cernăuți (VIDEO)
01 martie 2021

Atelier inedit de confecţionare a mărţişoarelor la Liceul din Crasna, regiunea Cernăuți (VIDEO)

Elevii Liceului „Alexandru Ilschi” din Crasna, regiunea Cernăuţi, au participat la un atelier inedit de confecţionare a mărțișorului - simbol al primăverii.

În aşteptarea primăverii, copiii de la Liceul românesc "Alexandru Ilschi" din Crasna, Cernăuţi, au venit cu mare drag la un atelier de confecţionare a mărţişorului. Profesorii le povestesc copiilor despre tradiţiile şi obiceiurile din sat, legate de sărbătoarea Mărţişorului, dar îi invaţă şi cum să confecţioneze aceste creaţii, potrivit unui reportaj realizat de reporterii BucPress TV Cernăuți pentru TVR Moldova.

Fie că le-au confecţionat din hârtie, fie traditional, din aţă sau mai nou cu mărgele, toate mărţişoarele vor ajunge la pieptul celor dragi.

"Cum spunea bunica la noi se poarta o luna si apoi se agata pe un copac ca sa avem roada tot anul. Sarbatoarea Martisorului este foarte frumoasa. Culoarea rosie e sangele viteazului, iar cea alba, ghiocelul".

Prin aceste ateliere, profesorii Liceului din Crasna încearcă să păstreze vii tradiţiile româneşti.

ELENA MOTRESCU, profesoară, Liceul "A. Ilschi", Crasna, Cernăuţi: "In scoală intre colegi, elevi merge ca o întrecere, cine are cel mai frumos Mărțișor. Si astfel ne străduim sa continuam acest obicei ca sa nu dispară".

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 708


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți