Cultură
Redactor: Mirela Amarie
18 iunie 2021

Cernăuţi: Fără picturi murale pe clădirile istorice!

Cernăuţi: Fără picturi murale pe clădirile istorice!
18 iunie 2021

Cernăuţi: Fără picturi murale pe clădirile istorice!

În Cernăuți va fi vopsit peretele unei case vizavi de Administrația Regională de Stat, unde a apărut în dimineața zilei de 17 iunie o pictură murală.

Potrivit Victoriei Didenko, șef-adjunct al departamentului de protecție a patrimoniului cultural, pictarea pereților din partea istorică a orașului este interzisă. Prin urmare, imaginea de pe fațadă ar trebui înlăturată.

Artista Alina, care a făcut pictura, le-a spus celor de la publicația „Suspilne” că cei de la Administrația regională de stat i-au cerut ca să deseneze în această zonă.

În schimb, directorul departamentului de comunicare al administrației regionale, Victoria Gatrîci, a spus că nu știe nimic despre o asemenea cerere.

Ieri, 17 iunie, pe fațada casei de pe strada Hrușevski a fost pictată o reproducere a unui tablou al artistului ceh Alfons Mucha, care se numește „Fructe”.

De asemenea, sub o postare în grupul „StopHam Bukovyna” de pe Facebook, locuitorii orașului Cernăuți își exprimă nemulțumirea și votează împotriva picturilor murale.

Alfons Mucha (24 iulie 1860 – 14 iulie 1939) a fost un pictor și artist ceh cunoscut pentru stilul Art Nouveau. De-a lungul vieții Mucha a realizat picturi, ilustrații, cărți poștale și design publicitar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 390


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți