Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
18 ianuarie 2022

Cernăuți: Festivalul etnofolcloric „Malanka Fest – 2022” – reportaj BucPress TV

Cernăuți: Festivalul etnofolcloric „Malanka Fest – 2022” – reportaj BucPress TV
18 ianuarie 2022

Cernăuți: Festivalul etnofolcloric „Malanka Fest – 2022” – reportaj BucPress TV

La Cernăuți s-a desfășurat cea de-a 9-a ediție a Festivalului etnofolcloric ”Malanka Fest – 2022”. Este un festival de excepție, devenit o carte de vizită pentru orașul Cernăuți și nordul Bucovinei.

Acum un an Festivalul Malanka Fest nu s-a desfășurat din cauza Pandemiei, anul acesta, însă, Festivalul de la Cernăuți a adunat în inima bătrânei urbe cernăuțene zeci de mii de vizitatori și oaspeți ai orașului, sosiți din toate regiunile Ucrainei, dar și din țările vecine – România, Republica Moldova, Polonia, Italia etc.

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente entofolclorice din estul european în contextul sărbătorilor de iarnă, cu participarea mai multor colective din regiunea Cernăuți și din alte zone ale Ucrainei. La actuala ediție a Festivalului „Malanka Fest” au participat peste 30 de colective, purtărori ai obiceiurilor și tradițiilor strămoșești.

Comunitatea românească din regiunea Cernăuți a fost reprezentată la acest festival de Malanca de la Horbova, ținutul Herța. Horbovenii au prezentat numerosului public obiceiurile românești legate de Sărbătorile de Iarnă. Festivalul a început sâmbătă, 15 ianuarie 2022 la ora 12:00 și s-a încheiat seara tarziu. Participanții la festival au prezentat obiceiurile din satele și zonele lor folclorice pe străzile orașului Cernăuți, iar seara, organizatorii festivalului au anunțat învingătorii. Locul întâi i-a revenit colectivului din Buzovița, raionul Chelmenți, locul doi – a fost ocupat de de malanca românească din satul Horbova, ținutul Herța. Românii din regiunea Cernăuți au ocupat locul doi și trei la capitolul Simpatia publicului –Tigrul gigant și Marinarii din ținutul Herța, care s-au numarat printre cele mai populare colective.

”Malanka” demonstrează, de fapt, că în timpul carnavalului oameni străini și necunoscuți, la prima vedere, se unesc în jurul unei sărbători de iarnă și a valorilor comune.

Un reportaj de BucPress TV Cernăuți – în subsolul acestui text.

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 299


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți