Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
12 ianuarie 2020

Colinde din întreaga regiune Transcarpatia la Muzeul Arhitecturii și Traiului Popular

Colinde din întreaga regiune Transcarpatia la Muzeul Arhitecturii și Traiului Popular

În capitala Transcarpatiei a avut loc tradiționalul festival de Crăciun în Satul vechi la Muzeul Regional al Arhitecturii și Traiului. Obiceiuri populare originale, tradiții, colinde  au fost aduse aici din toate părțile Transcarpatiei.

Festivalul a început cu serviciu divin  în vechea biserică Shelestiană a Arhanghelului Mihail. Șeful Administrației Regionale de Stat, Alexei Hetmanenko, unde, alături de  alți participanți la festival, a primit urări de succes în activitate  și binecuvântarea dumnezeiască  de la preotul paroh al locașului,  părintele  Yaroslav. Seminariștii  din 9 țări din întreaga lume au prezentat un  colind  spaniol. La prânz cete de colindători au pornit de pe piața Teatralinaya  și s-a îndreptat spre Muzeu, unde a fost  inaugurat Festivalul.

La evenimentul  festiv alături de reprezentanții administrațiilor raionale de stat din regiune au participat șefii misiunilor diplomatice ai Ungariei și Slovaciei, reprezentanți   ai organelor locale de auto-guvernare și ale autorităților locale.

Festivalul de iarnă  „Crăciunul în satul vechi” a ajuns la a 10-ea ediție. Pe teritoriul muzeului, în aceste zile de sărbătoare răsună colinde în toate limbile popoarelor conviețuitoare din regiune, doritorii gustă din bucatele tradiționale transcarpatiene, fac poze cu colindătorii, achiziționează suvenire prezentate de meșterii populari autohtoni. Cei mai tineri vizitatori au colindat  pe la casele de pe teritoriul muzeului, unde  au fost întâmpinați și gratulați cu generozitate  cu dulciuri  de gospodinele ospitaliere, care le-au demonstrat  și obiceiurile de Crăciun ale etniilor  din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 433

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți