Cultură
Redactor: Marin Gherman
11 octombrie 2019

Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu” la Cernăuți

Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu” la Cernăuți

Catedra de Filologie Română şi Clasică din cadrul Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi organizează Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, cu tema „Schimbarea lingvisticii şi schimbări în lingvistică”, potrivit Agenției BucPress.

Este a XV-a ediţie a acestui colocviu, unic în lume prin specificul său tematic, dar şi organizatoric, întâlnirile având loc o dată la doi ani la Suceava, Cernăuţi şi Chişinău.Potrivit organizatorilor, colocviul numără aproape 100 de participanţi din România, Ucraina, Republica Moldova, Elveţia şi Germania și alte state. La deschiderea colocviului, care s-a desfășurat în Sala Roșie a Universității din Cernăuți, au luat cuvântul Tamara Marusic, pro-rectorul universității cernăuțene, Galina Zagaisca, șeful Catedrei de Filologie Română și Clasică, Edmond Neagoe, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernăuți, Sanda-Maria Ardeleanu de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, oaspeți din Republica Moldova și alte state. Lucrările conferinței au fost moderate de cadrele didactice ale Catedrei de Filologie Română şi Clasică, în special Cristina Paladian și Lora Bostan.

Eugeniu Coşeriu s-a născut în anul 1921, în comuna Mihăileni, judeţul interbelic Bălţi, România, astăzi în Republica Moldova. A absolvit Liceul „Ion Creangă” din oraşul Bălţi, apoi şi-a continuat studiile în filologie la universităţile din Iaşi şi Roma, după care a studiat filosofie la Universitatea din Milano.

Fondatorul primei şcoli lingvistice din America de Sud şi al Şcolii lingvistice de la Tübingen, părinte a ceea ce azi se numeşte lingvistica integrală, Eugeniu Coşeriu s-a impus la nivel mondial în elita lingvisticii moderne, devenind unul dintre cei mai importanţi lingvişti ai secolului XX. A fost Doctor Honoris Causa a aproape 50 de universităţi din întreaga lume, membru al mai multor academii. A publicat zeci de volume şi sute de studii, traduse în foarte multe limbi, inclusiv în finlandeză, cehă, rusă şi japoneză, şi a lăsat şi o impresionantă operă în manuscris.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1177

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți