Cultură
Redactor: BucPress
02 aprilie 2022

Concert caritabil la Iași, în sprijinul victimelor războiului din Ucraina

Concert caritabil la Iași, în sprijinul victimelor războiului din Ucraina
02 aprilie 2022

Concert caritabil la Iași, în sprijinul victimelor războiului din Ucraina

Un concert caritabil va fi organizat la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, România, în parteneriat cu Asociaţia „Crescendo Events”, pentru a veni în sprijinul victimelor războiului din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă, concertul, susţinut de pianiştii Alina Andriuţî-Șemciuk şi Ivan Șemciuk, se va desfăşura luni, 4 aprilie, începând cu ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iaşi.

„Programul cuprinde lucrări din creaţiile compozitorilor: Franz Schubert, Antonín Dvorák, Frederic Chopin, Moritz Moszkowski, Viktor Kosenko, Mîkola Leontovîci, Vasîli Barvinski. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar fondurile colectate din donaţii vor fi depuse în contul Asociaţiei Creştine „Tineri pentru Misiune” Iaşi”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, Ivan Șemciuk, născut în 1994, în Cernăuţi, într-o familie de muzicieni, a studiat la Şcoala de Muzică din Cernăuţi, continuând la Liceul de Muzică „Solomiia Krușelnîțka” din Liov. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia).

Alina Andriuţi–Șemchuk s-a născut în 1995, la Bălţi (Republica Moldova), într-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Ionela Tudor şi Carmen Zaharia-Danicov, manifestând calităţi deosebite în interpretarea pianistică. A absolvit studiile de Master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia), în 2018.

Cei doi muzicieni, care au mai concertat în această formulă la Palatul Culturii, în septembrie 2019, au în palmares numeroase premii la concursuri internaţionale, printre care şi cele pentru „duo pianistic” şi au susţinut concerte – solistice, cu orchestră, camerale – în numeroase ţări din Europa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 244


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți