Cultură
Redactor: Mariana Struț
13 ianuarie 2020

Crasna: Tradiționala sărbătoare a obiceiurilor de iarnă ”Malanca” începe în această seară

Crasna: Tradiționala sărbătoare a obiceiurilor de iarnă ”Malanca” începe în această seară

Tradiționala sărbătoare a Malăncii din Crasna își va lua startul în data de 13 ianuarie 2020 la orele 18. Comunitatea Crasna invită toți iubitorii tradițiilor de iarnă la sărbătoarea Malăncii.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După starul oficial cețile de Malancă vor umbla pe la casele oamenilor toată noaptea spre 14 ianuarie, când creștinii ortodocși, care țin sărbătorile pe stil vechi sărbătoresc sfântul Vasile. În seara de 13 ianuarie fiind marcat Anul Nou pe vechi.

Malanca de la Crasna se va încheia în data de 14 ianuarie la orele 13 în piața Consiliului local. Aici va fi aleasă cea mai bună ceată de Malancă.

Reamintim că la Cernăuți în data de 12 ianuarie a.c. a avut loc  tradiționalul Festival a obiceiurilor de iarnă ”Malanka - Fest” ajuns la cea de-a VIII ediție. Anul acesta la Malanka Fest au participat și oaspeți din Slovenia. Învingătoare ai votării on-line a devenit Malanka din Brusnițea, raionului Koțmani, regiunea Cernăuți, care a prezentat un urs alb și eschimoși.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 744

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți