Cultură
02 decembrie 2019

Delegaţie din Bucovina, primită la Palatul Victoria, de Ziua Naţională

Delegaţie din Bucovina, primită la Palatul Victoria, de Ziua Naţională

O delegaţie din zona Bucovinei s-a întâlnit duminică, la Palatul Victoria, cu secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Capitala României, orașul București, a fost gazda celui mai amplu eveniment dedicat Bucovinei. Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul Bucovinei a reunit la București peste 300 de artiști  din nordul și sudul Bucovinei, colective folclorice, ansambluri populare, profesori de română, primari și lideri de asociații ale românilor din Cernăuți, elevi și studenți, jurnaliști și meșteri populari, potrivit corespondentului Agenției BucPress, prezent la eveniment.

Întâlnirea a fost urmată de un scurt moment artistic, în curtea Palatului Victoria, în cadrul căruia artiştii au cântat la bucium şi au interpretat cântece şi dansuri populare specifice zonei.

„Sărbătorim astăzi Ziua Naţională a României cu încrederea că ţara noastră a intrat într-o etapă a normalităţii, în care fiecare român poate să fie mândru de patria sa şi poate să aibă certitudinea că lucrurile pot fi schimbate în bine. Ziua Marii Uniri de la 1918 a însemnat pentru români emoţia reîntregirii naţionale. Acum, după 101 ani, această emoţie este cu atât mai profundă cu cât este un bun prilej să ne gândim atât la românii din diaspora, care îşi doresc să se întoarcă acasă, cât şi la românii care de-a lungul epocilor s-au luptat pentru păstrarea unităţii şi identităţii ţării noastre”, a arătat Antonel Tănase în mesajul adresat celor prezenţi, notează Agerpres.

 El a reamintit că pe 28 noiembrie s-au împlinit 101 ani de când Bucovina a redevenit parte integrantă a teritoriului românesc.

"Ziua Naţională a României şi Ziua Bucovinei ne amintesc în fiecare an că avem datoria să contribuim în mod concret la dezvoltarea naţiunii române. Avem datoria morală faţă de toţi românii să construim o Românie prosperă, unită, o Românie normală, o Românie europeană", a adăugat secretarul general al Guvernului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 906

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți