Cultură
Redactor: Mirela Amarie
29 iunie 2018

Din toamna aceasta la Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți se va ține cursul online de integrare europeană EUROSCI

Din toamna aceasta la Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți se va ține cursul online de integrare europeană EUROSCI

Din septembrie 2018 la Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți se va derula cursul online de integrarea europeană EUROSCI - modulul „Comunicări strategice” Jean Monnet, cel de-al treilea curs online finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Jean Monnet, unul dintre programele educaționale ale Uniunii Europene, menit să sporească nivelul de cunoaștere și conștientizare a societății în UE și în afara acesteia în ceea ce privește integrarea europeană, prin stimularea predării, a activităților de cercetare privind integrarea europeană, în special a relațiilor UE cu alte țări, precum și a dialogului interuman și intercultural.

Modulul  „Comunicări strategice” Jean Monnet va fi coordonat de profesorul asociat al Universității Alexander Ioan Cuza Iași (România), doctor în filosofie la Școala din Londra de Economie și Științe Politice, Diego Varela.

Instruirea va fi gratuită: costurile de organizare fiind oferite în detrimentul fondurilor Comisiei Europene (programul Jean Monnet Erasmus +).

Cursul este predat în limba engleză de către principalii analiști europeni, cu o poziție critică în privința integrării europene, care va dura 42 de ore și va fi de 6 credite ECTS,  după absolvirea căruia, fiecare participant va primi un certificat european.

Coordonatorii locali de proiect sunt: Iryna Tkachuk, conferențiar universitar, departamentul de Finanțe și Credit, Facultatea de Științe Economice; Valentina Viktorovna Bohatyrets, doctor în științe politice, conferențiar universitar, catedră de limbi străine moderne și traducere a Facultății de Istorie, Științe Politice și Relații Internaționale.

EUROSCI este o rețea de actori academici internaționali (cum ar fi universități, centre de cercetare, departamente, echipe, experți individuali) care au un interes comun în studiul Uniunii Europene și al integrării europene dintr-o perspectivă științifică. Rețeaua permite colectarea de informații, schimbul de practici, dezvoltarea de cunoștințe și promovarea unei mai bune înțelegeri a procesului de integrare europeană pe tot globul.

Inițiativele concrete includ o platformă cooperativă de învățamânt online care include mai mult de o duzină de site-uri universitare afiliate din opt țări diferite și șase centre naționale EUROSCI în regiuni strategice (Brazilia, Canada, Nigeria, Marea Britanie, India și Rusia), organizarea unui curs masiv on-line de integrare europeană, organizarea de seminarii online comune și cotutela transnațională de doctorate.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1026

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți