Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
22 aprilie 2022

Din Transcarpatia militarilor din zona ostilităților li s-au trimis peste 2 mii de cozonaci

Din Transcarpatia militarilor din zona ostilităților li s-au trimis peste 2 mii de cozonaci
22 aprilie 2022

Din Transcarpatia militarilor din zona ostilităților li s-au trimis peste 2 mii de cozonaci

Peste 2.000 de cozonaci de Paște, care vor fi trimise militarilor în zona de luptă, au fost sfințite pe 21 aprilie la Ujgorod, în Piața Poporului. Acest lucru a fost anunțat Audiovizualului Public  de către directorul Departamentului pentru Cultură, Naționalități și Religii al Administrației Militare Regionale Transcarpatice Evhen Tișciuk.

Pe lângă prăjiturile de Paște, oamenii aduceau pentru militari fructe, fursecuri, cârnați și alte produse. Li se vor oferi și desenele  copiilor. Au fost sfințite prăjiturile, cozonacii și pasca aduse din toată Transcarpatia.

Peste 700 de cozonaci  de Paște au fost aduse de la ONG-ul „Voluntarii Transcarpatiei”, a declarat voluntarul Tetyana Tyushka.

„Am decis să ne alăturăm acțiunii, sărbătoarea de Paște pentru Forțelor  Armate din Ucraina. Aceste prăjituri de Paște au fost coapte de diverse organizații: cele de la Beregovo de către filantropii de la colegiu. Avem prăjituri de Paște coapte în diferite brutării. Toată lumea vrea  să se alăture și să le ridice dispoziția  apărătorilor, să le întărească spiritul de luptă, și că ei, cu aceste daruri sfinte primesc binecuvântarea lui Dumnezeu”, spune femeia.

Peste 2.000 de cozonaci  au fost aduși  pentru militari din toată Transcarpatia, a declarat directorul departamentului regional de cultură, naționalități și religii Evhen Tișciuk.

„Sunt implicate toate segmentele populației din regiunea Transcarpatică: voluntari, migranți, institutele noastre, colegii, școli de artă, școli medii, orașul Ujgorod și toată Transcarpatia. Toate raioanele au trimis prăjituri de Paște pentru a le trimite centralizat către Forțele noastre Armate ale Ucrainei", a spus Evhen Tișciuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 163


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți