Cultură
23 martie 2022

Discuție online a secretarului de stat DRP cu membrii comunității românești din Ucraina

Discuție online a secretarului de stat DRP cu membrii comunității românești din Ucraina
23 martie 2022

Discuție online a secretarului de stat DRP cu membrii comunității românești din Ucraina

Punctul principal de pe agenda zilei de 22 martie a.c. a secretarului de stat Gheorghe Cârciu l-a reprezentat o nouă rundă de discuții cu membrii comunității românești din Ucraina.

„Având în vedere contextul actual din Ucraina, ne dorim să identificăm în timp real nevoile mediului asociativ românesc din regiune și să putem veni concret în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

Principalele discuții s-au regăsit în jurul acordării de granturi pe care DRP  le acordă comunității românești din Ucraina și prin care intenționăm să facilităm achiziția și donarea de bunuri și materiale diverse de strictă necesitate.

Alături de reprezentanții misiunilor diplomatice și consulare ale României de la Kiev, Cernăuți, Odesa, Solotvino, s-a decis continuarea eforturilor de susținere a elevilor etnici români care sunt înscriși în școlile cu predare în limba română ca limbă maternă sau cu predarea unor materii în limba maternă.

 La inițiativa secretarului de stat, DRP va iniția în perioada următoare o achiziție suplimentară de tablete pentru a sprijini profesorii de limba română și elevii etnici români din școlile românești din Ucraina.

̎Astăzi, mai mult ca oricând, este esențial să-i ajutăm pe românii noștri de acolo cu resursele pe care le avem și doar împreună și cu credință vom reuși  ̎, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu”, potrivit unui comunicat al DRP.


 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 292


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți