Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
02 aprilie 2022

Evaluarea Externă Independentă. O singură testare în loc de trei

Evaluarea Externă Independentă. O singură testare în loc de trei
02 aprilie 2022

Evaluarea Externă Independentă. O singură testare în loc de trei

În 2022, din cauza războiului, evaluarea externă independentă va fi organizată  conform unei proceduri speciale, în ciuda declarațiilor anterioare despre desființarea completă a acesteia.

Acest lucru a fost anunțat în emisiunea Audiovizualului Public  de către președintele comisiei parlamentare pentru educație și știință, Serhiy Babak.

"Evaluarea externă nu este anulată, ci simplificată. Este imposibil din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al securității să se efectueze o evaluare externă tradițională", a spus deputatul.

Potrivit acestuia, evaluarea se va face conform unei proceduri speciale.

„În locul mai multor discipline la Evaluarea Externă Independentă  va exista o singură probă națională multidisciplinară, care va include sarcini la 3 discipline obligatorii: la  limba ucraineană, matematică, istoria Ucrainei. Va fi o singură probă integrată cu 60 de întrebări, cărora li se vor aloca 90 de  minute, iar copiii le pot face în zece zile”, a explicat el.

Potrivit deputatului poporului, vor exista zece variante ale unui astfel de test.

„Va fi posibil să luați în prima zi, dacă nu a funcționat dintr-un motiv sau altul - în a doua zi, a treia și așa mai departe. Va fi o sesiune suplimentară dacă va fi nevoie, astfel încât toată lumea să poată fi activată, vor fi  șanse egale de intrare la  instituții superioare de învățământ”, a adăugat deputatul.

Potrivit lui Babak, în iulie va avea loc o evaluare externă independentă preliminară. De asemenea, deputatul poporului nu exclude desfășurarea ședinței suplimentare a Evaluării Externe Independente.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 173


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți