Cultură
15 ianuarie 2020

Evenimente culturale la Cernăuți, consacrate împlinirii a 170 de ani de la naşterea poetului național (VIDEO)

Evenimente culturale la Cernăuți, consacrate împlinirii a 170 de ani de la naşterea poetului național (VIDEO)

La 15 ianuarie  se împlinesc 170 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu şi cu acest prilej întreaga suflare românească din lume va participa la omagierea poetului nepereche prin organizarea unor manifestări cultural-literare de amploare.

La Cernăuţi aceste manifestări au început, ca de obicei, cu depuneri de flori la bustul poetului din curtea casei lui Aron Pumnul şi la statuia  lui  din centrul regional. Vor urma alte acţiuni de omagiere a poetului: simpozioane, mese rotunde, serate de romanțe eminesciene.

Manifestările dedicate  marelui poet vor continua şi în  zilele următoare cu tradiţionalul concurs de declamare a versurilor eminesciene ajuns la a 15 ediţie, care va avea loc sâmbătă, 18 ianuarie,  la Gimnaziul românesc „Alexandru cel Bun” din Cernăuţi, începând cu ora 11.00.

Să venim  mai aproape de  chipul poetului  şi de cuvântul izvorât din inima şi cugetul  lui  şi să ne împărtăşim cu lumina pe care o dăruie tuturor conaţionalilor din lume.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu


 

 

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 784

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți