Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
22 iunie 2021

Expoziţii şi concursuri: cum vor fi marcaţi cei 400 ani de la bătălia de la Hotin

Expoziţii şi concursuri: cum vor fi marcaţi cei 400 ani de la bătălia de la Hotin
22 iunie 2021

Expoziţii şi concursuri: cum vor fi marcaţi cei 400 ani de la bătălia de la Hotin

Regiunea Cernăuţi se pregăteşte pentru  marcarea celor 400 de ani de la Bătălia de la Hotin. Principalele evenimente vor avea loc în perioada 10-12 septembrie 2021  pe teritoriul Cetăţii Hotin. Sunt planificate expoziţii, conferințe, ateliere și concursuri.

Tot atunci va avea loc o expoziție de picturi pe teme istorice a artistului emerit al Ucrainei, Andrii Holomenyuk. De asemenea, va fi lansată o expoziție de sculpturi şi desfăşurate o serie de master-class privind îndeletnicirea meseriilor populare.

În perioada iulie-august, Cetatea Hotin va găzdui a treia etapă a Jocului Militar-Patriotic pentru Copii și Tineret din Ucraina „Șoimul”. Potrivit unui comunicat, în septembrie, instituțiile de învățământ din regiunea Cernăuți, vor susține o lecție pe tema  „400 de ani de la bătălia de la Hotin”, iar în perioada 22-23 octombrie, Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți și Fortăreața Hotin vor găzdui cea de-a XIII-a ediţie a Conferinței intenaţionale de istorie intititală „400 de ani de la bătălia de la Hotin” cu participarea oamenilor de știință din Lituania, Republica Moldova, Polonia şi  România.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 607


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți