Cultură
13 februarie 2021

Expoziție de farfurii decorative vechi, deschisă la Cernăuți (FOTO)

Expoziție de farfurii decorative vechi, deschisă la Cernăuți (FOTO)
13 februarie 2021

Expoziție de farfurii decorative vechi, deschisă la Cernăuți (FOTO)

O expoziție cu articole de uz casnic din faianță și porțelan intitulată „La lumină”, a fost deschisă publicului bucovinean în Centrul de Cultură „Vernisaj” din Cernăuți.

Potrivit cercetătorului cernăuțean Vladimi Acatrini, vizitatorii expoziției pot vedea o varietate de vase de epocă: 500 de farfurii și 100 de cești, căni și ulcioare, fabricate în secolul XIX – începutul secolului XX, de către diverși producători din Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, România, Polonia și Ucraina.

Scopul expoziției este acela de a face cunoscut formele, ornamentele și decorul specific de pe vasele de ceramică, venite în Bucovina pe calea comerțului din alte zone ale Imperiului Austro-Ungar.

Expoziția este organizată de membrii clubului „Colecționarul Bucovinei”, piesele de epocă provenind din colecții private.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


 
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 583


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți