Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
30 august 2021

Festivalul internațional „Monologuri pe râul Uj” va avea loc din nou la Ujgorod cu ocazia Zilei Orașului

Festivalul internațional „Monologuri pe râul Uj” va avea loc din nou la Ujgorod cu ocazia Zilei Orașului
30 august 2021

Festivalul internațional „Monologuri pe râul Uj” va avea loc din nou la Ujgorod cu ocazia Zilei Orașului

În perioada 17-23 septembrie, locuitorii și oaspeții  orașului de pe râul Uj au șansa unică de a vedea 14 povești teatrale impresionante pe scenele Teatrului Regional de  Păpuși.

Acestea vor fi producții din Drogobici, Kiev, Lviv, Mariupol și Ivano-Frankivsk, România, Brazilia, Ungaria, R.Moldova și Armenia. Pentru prima dată, actorii transcarpatici din Mucacevo  și Beregovo vor prezenta mono-spectacole la festival.

„Monologuri pe râul Uj” este un alt semn al europenității vechii noastre urbe, a declarat la festivalul anterior, Artistul Poporului din Ucraina, actor al Teatrului Național „Ivan Franko”, Yevhen Nyschuk, care va participa și în acest an la evenimentul teatral.

Teatrul unui singur actor este considerat una  dintre cele mai complexe arte, dar și cel mai relevant gen teatral al lumii moderne. După cum a remarcat co-organizatorul celui de-al III-lea Festival Internațional, jurnalistul Mihaylo Nosa, când actorul și spectatorul sunt la distanța unei mâni întinse  - spectatorul devine un interlocutor direct al artistului, acceptă și trăiește împreună cu actorul confesiunea lui, găsește în ea armonie cu sentimentele și bagajul său de viață.

Festivalul va include, de asemenea, conferințe și mese rotunde cu participarea dramaturgilor, regizorilor, actorilor, profesorilor și directorilor de teatru.

Ffondatorii  și organizatorii festivalului sunt  ziarul Yasno și consiliul orașului Ujgorod. În fiecare an, înainte de Ziua municipiului Ujgorod , actori din diferite țări își prezintă cele mai bune mono-spectacole. În ultimii ani, la festival au participat  actori din România, Slovacia, Georgia, Ungaria, Armenia, Polonia, R.Moldova și Belarus.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 365


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți