Cultură
Redactor: Marin Gherman
14 septembrie 2020

Filmul româno-ucrainean „Totul nu va fi bine” a luat premiul pentru regie la Astra Film Festival

Filmul româno-ucrainean „Totul nu va fi bine” a luat premiul pentru regie la Astra Film Festival

Astra Film Festival 2020 şi-a ales câştigătorii ediţiei Open Air. Publicul este invitat pe platforma festivalului în perioada 16-25 octombrie pentru Astra Film Online.

Premiul pentru Cel mai bun film, secţiunea Competiţie România, a revenit producţiei "Josefin&Florin" (Ellen Fiske, Joanna Karlberg - Suedia, 2019).

La aceeaşi categorie, Juriul a acordat şi o Menţiune specială filmului "Aşteptaţi răspunsul operatorului" (Pavel Cuzuioc, Austria, 2020).

Premiul pentru Regie, secţiunea Competiţie România, a fost adjudecat de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom ("Totul nu va fi bine", România, Ucraina 2020), iar Andrei Dăscălescu ("Tatăl nostru") a câştigat Premiul Publicului.

“Totul nu va fi bine”, un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobâlului asupra sa.

În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobâlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobâl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Scenariul și regia sunt semnate de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, montajul a fost realizat de Alexandru Radu și Vladimir Gojun, imaginea: Denis Melnik, Radu Gorgos, Adrian Pîrvu, Helena Maksyom. Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu semnează sunetul. Producători sunt Alexandru Solomon și Ada Solomon. Coproducători: Olena Yershova, Adrian Pîrvu, Andrii Yashchyshyn.

 „Totul nu va fi bine” este o producție Hi Film realizată în coproducție cu TATO FILM și microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Agenției de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene și al Televiziunii Române.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 198
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți