Cultură
Redactor: BucPress
27 aprilie 2022

Fotografii de epocă și contemporane cu orașul Cernăuți, expuse în fața Primăriei Rădăuți

Fotografii de epocă și contemporane cu orașul Cernăuți, expuse în fața Primăriei Rădăuți
27 aprilie 2022

Fotografii de epocă și contemporane cu orașul Cernăuți, expuse în fața Primăriei Rădăuți

Expoziție inedită de fotografie în parcul din fața Primăriei Rădăuți dar cu o încărcătură emoțională aparte. 

Inna Ostrovsca, o tânără artistă de origine română din regiunea Cernăuți, aduce în atenția rădăuțenilor amintirea vechiului oraș Cernăuți, într-o colecție de fotografii de epocă și contemporane, fotografii care doresc să păstreze vie legătura culturală și istorică a celor două regiuni, nordul și sudul Bucovina.

Expoziția în aer liber se intitulează „CZERNOWITZ - CERNĂUȚI - ЧЕРНІВЦІ” este dedicată istoriei arhitecturii remarcabile a orașului Cernăuți, din perioada sfârșitului secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea și poate fi vizitată de rădăuțeni  până la 30 aprilie.

Este al treilea eveniment, expoziția deja a avut loc cu succes vara trecută la Vatra Dornei (15-29 iunie, 2021) și la Câmpulung Moldovenesc (12-19 iulie, 2021).

Acest proiect expozițional a venit la inițiativa Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina, cu sprijinul ONG-ului Rădăuțiul Civic, sub patronajul Primăriei Rădăuți.

Autorul proiectului este drd.arh. Inna Ostrovsca (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea Politehnică Timișoara). Coorganizator - Prof.dr.arh. Irina Korotun, șef al Departamentului de Arhitectură și Conservare Situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO (Facultatea de Arhitectură, Construcții și Arte Decorative).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 320


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți