Cultură
24 ianuarie 2022

Gheorghe Flutur: Gândul meu de aici de la Suceava, este și către frații noștri români de la Cernăuți

Gheorghe Flutur: Gândul meu de aici de la Suceava, este și către frații noștri români de la Cernăuți
24 ianuarie 2022

Gheorghe Flutur: Gândul meu de aici de la Suceava, este și către frații noștri români de la Cernăuți

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, când se aniversează 163 de ani de la Unire Principatelor Române, că românii trebuie să realizeze șansa uriașă pe care România a avut-o prin aderarea la NATO și Uniunea Europeană.

De Ziua Micii Uniri, Gheorghe Flutur a vrut să transmită „un gând de unire și unitate”. Flutur a fost prezent astăzi la ceremonia de dezvelire a bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Sucevei, el mulțumindu-i primarului Ion Lungu pentru că „a continuat să împodobească această Alee a Unioniștilor”, după ce Consiliul Județean a dezvelit bustul lui Iancu Flondor în data de 28 noiembrie 2018, transmite Suceava News.

„Această Alee a Unioniștilor, cred că orice om care trece pe aici își aduce aminte de acești titani care au luptat pentru unitate. Și nimic nu este mai important astăzi, decât să fim uniți.

Mă gândeam la frumoasa Bucovină, că noi sărbătorim unirea de trei ori pe an. Și de Ziua Bucovinei, când ne-am unit cu țara și de 1 Decembrie pentru Marea Unire și astăzi, Unirea Principatelor. Este un lucru extraordinar. Și aceste repere, într-un an de zile, cred că trebuie să ne îndemne să fim mai uniți. Pentru că este pe buzele noastre cuvântul unire și unitate, dar parcă prea repede îl uităm, dacă ne uităm la dezbinare, la încordare, la lupta de foarte multe ori fără sens. Și mă refer în primul rând la clasa politică. Sigur că nici atunci când era Alexandru Ioan Cuza și ceilalți înaintași poate că nu era altfel. Dar e bine să învățăm, pentru că uniți putem să fim mult mai respectați. Și asta e valabil și aici la Suceava și pe toată zona Moldovei și în întreaga țară. Pentru că această conjunctură internațională tristă care ne dă fiori poate că ne liniștește dacă noi suntem mai uniți. Și am avut înțelepciune în acești ultimi ani. Am reușit să avem un consens național, să aderăm la structura Nord Atlantică și la Uniunea Europeană, lucruri care sunt încercate astăzi. Dar eu cred că noi românii trebuie să realizăm șansa uriașă pe care am avut-o să fim în aceste structuri care nouă ne dau stabilitate. La puțini kilometri de aici nu este același sentiment. Gândul meu de aici de la Suceava, astăzi, este și către frații noștri români de peste graniță, de la Cernăuți și ne rugăm pentru ei, pentru liniștea lor și pentru pace în zonă. Cum este și pentru frații noștri de peste Prut, din Basarabia, o altă provincie românească care a suferit și suferă și se gândește mereu la Patria Mamă. Noi am fost norocoși dar nu trebuie să fim cei care uităm de frații noștri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 522


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți