Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
15 septembrie 2020

Granturi pentru conservarea patrimoniului cultural oferite de Ambasada SUA la Kiev

Granturi pentru conservarea patrimoniului cultural oferite de Ambasada SUA la Kiev

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev anunță concursurile „Grant mic 2021” și „Proiect mare 2021” pentru o subvenție de la Ambasada SUA pentru conservarea culturală (Fundația AFCP). Implementarea integrală a programelor AFCP depinde de disponibilitatea fondurilor în anul fiscal 2021.

Programul „Micul Grant 2021” își propune să păstreze monumente culturale, expoziții sau colecții muzeale, forme de exprimare a culturii tradiționale.

Programul Great Project 2021 își propune să păstreze clădirile și monumentele istorice, colecțiile importante ale muzeelor și siturile arheologice proeminente care sunt accesibile publicului și protejate prin lege în Ucraina.

Fundația Patrimoniului Cultural al Ambasadei SUA oferă granturi pentru conservarea monumentelor istorice, a siturilor culturale și a formelor de exprimare tradițională din țările în curs de dezvoltare din întreaga lume.

Din 2001, Fundația a sprijinit peste 1.000 de proiecte în valoare de 74 de milioane de dolari în peste 125 de țări. De data aceasta  include 1,3 milioane de dolari pentru sprijinul a  15 proiecte în Ucraina, inclusiv restaurarea fațadelor vechii clădiri Academiei de la Kiev, fondată de  Petru Movilă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 215


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți