Cultură
07 aprilie 2021

În comuna Mahala s-ar putea construi un palat regional al sporturilor

În comuna Mahala s-ar putea construi un palat regional al sporturilor
07 aprilie 2021

În comuna Mahala s-ar putea construi un palat regional al sporturilor

Conducerea regiunii Cernăuți planifică să construiască pe teritoriul ținutului un palat regional al sporturilor, în care vor fi găzduite competiții sportive internaționale.

În vederea alegerii celui mai potrivit loc pentru construcția imobilului, Irina Isopenko, adjunctul șefului ARS Cernăuţi, a avut o întâlnire cu primarii comunelor Mahala, Ceahor și Cuciurul Mare.

„Comunitatea sportivă din regiunea noastră este extrem de puternică. Deja avem cinci sportivi-candidați pentru participare la Jocurile Olimpice. Desigur, rezultatele și realizările lor depind direct de dezvoltarea infrastructurii sportive, precum și de baza de instruire. În plus, prezența unui astfel de obiect va stimula promovarea sportului în rândul cetățenilor”, a declarat în cadrul acestei întâlniri Irina Isopenko.

Pentru construirea palatului regional al sporturilor administrația regională speră să primească un sprijin sub formă de subvenții de la bugetul de stat. Cu toate acestea, pentru implementarea proiectului există anumite cerințe. În special, pentru amenajarea infrastructurii obiectului este nevoie de un teren de aproximativ 6 hectare, inclusiv o parcare mare. De asemenea, instituția sportivă ar trebui să fie situată în apropierea principalelor artere de transport, hoteluri și unități de alimentație publică.

„Se preconizează că palatul regional al sporturilor va dispune de o piscină, teren de tenis, teren de fotbal, teren de baschet și chiar și un ring de box,“ a subliniat adjunctul funcționarul.

În prezent, primarii comunităților analizează situația privind terenurile disponibile și în viitorul apropiat vor veni cu propriile opțiuni pentru parcelele de pământ. La rândul său, Administrația Regională de Stat Cernăuți va alege locul cel mai potrivit pentru construcția instituției sportive.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 940


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți