Cultură
03 martie 2022

În Harkov, un obuz al ocupantului rus a lovit celebra Catedrală Adormirea Maicii Domnului

În Harkov, un obuz al ocupantului rus a lovit celebra Catedrală Adormirea Maicii Domnului
03 martie 2022

În Harkov, un obuz al ocupantului rus a lovit celebra Catedrală Adormirea Maicii Domnului

Una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Harkov, al cincilea dintre cele douăsprezece simboluri oficiale ale orașului - Catedrala Adormirea Maicii Domnului a fost lovită de un obuz al ocupantului rus. 

Potrivit informației eparhiei de Harkov, ocupanții ruși au tras asupra Catedralei Adormirea Maicii Domnului (a fost construită în1657). În timpul bombardamentului, în interiorul sfântului lăcaș se aflau mulți oameni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. În catedrală au fost sparte ferestre și vitralii, au fost avariate ustensilele bisericii, se specifică într-un comunicat al Serviciul de Stat al Ucraimei pentru Comunicații Speciale, citat de cursorinfo.

Consilierul ministrului afacerilor interne, Anton Gerașcneko a scris pe contul său de Facebook: ”Catedrala Adormirea Maicii Domnului a supravieţuit vandalizmului bolșevic și bombardamentelor fasciste în cel de al doilea război mondial, când toatele clădirile din apropierea lăcașului au fost distruse, iar catedrala a supraviețuit.

Trupele ruse au lansat noaptea un atac masiv asupra Harkovului. Agresorul rus a  atacat clădirea Facultății de Economie a Universității Karazin din Harkov, ținta dușmanului rus a fost și clădirea Departamentului Regional de Poliție Harkov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 620


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți