Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
18 iunie 2019

În Ostrița-Mahala de pe Valea Prutului au răsunat cele mai frumoase cântece ale Neamului Românesc (VIDEO)

În Ostrița-Mahala de pe Valea Prutului au răsunat cele mai frumoase cântece ale Neamului Românesc (VIDEO)

În localitate Ostrița-Mahala, raionul Noua Suliță s-a desfășurat cea de-a 14 ediție a Festivalului dedicat cântecului românesc și dansului strămoșesc de pe Valea Prutului.

În fiecare an pe toloaca satului, de ziua Hramului din localitatea Ostrița-Mahala este organizat acest festival pentru a înveșnici tradițiile populare și folclorul strămoșesc.

Copiii satului, dar și colective artistice din localitățile vecine au participat la actuala ediție a Festivalului cu cele mai remarcabile numere artistice, aducând în fața publicului numeros cântece de altă dată culese de la bătrânii satelor, dar și dansuri strămoșești care ne reprezintă ca popor prin originalitatea acestora și a portului popular care se mai păstrează în localitățile din Lunca Prutului, în special în satul Ostrița, comuna Mahala, regiunea Cernăuți.

La sărbătoarea satului Ostrița-Mahala a fost prezentă și doamna Irina Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, care l-a invitația gazdelor s-a prins într-o frumoasă horă românească încinsă pe toloaca satului.

Un farmec aparte sărbătorii i-a dat bravii oșteni sosiți din Târgul Ieșilor, membrii Corului Ateneului Național din Iași, condus de tenorul Andrei Fermeșanu. Andrei Fermeșanu este o voce de aur a României, alături de celelalte talente, care au reușit să trezească un sentiment aparte în sufletele mahalenilor care au avut răbdare după aproape 6 ore de spectacol să-i admire pe tinerii ieșeni veniți să le ofere cu drag un buchet de cântece alese. Corul Ateneului Național din Iași a interpretat cântece de dor și drag, cântece de înstrăinare și de cătănie, cântece de război și patriotice. Anume repertoriul acestor tineri și curajul lor de a cânta cu atâta bărbăție în plină ploaie i-a determinat pe locuitorii comunei Mahala să-i admire cu inima și sufletul și să-i aplaude încontinuu pentru talentul lor și dragostea de neam și de românii de pretutindeni.

Cu lacrimi în ochi și cu multă bucurie în suflet doamna primar Elena Nandriș le-a mulțumit românilor din Ostrița-Mahala pentru această sărbătoare, felicitând locuitorii satului cu Hramul Bisericii, iar pe oaspeții dragi și scumpi din Iași și Vieana i-a invitat să mai vină la Mahala, în această oază românească de pe mal de Prut.

Reporterii BucPress au realizat și un reprotaj video de la acest eveniment cultural organizat în localitatea Ostrița-Mahala, regiunea Cernăuți, reportaj care va apărea curând pe Pagina portalului de știri BucPress.

Vitalie ZÂGREA pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1463

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți