Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
06 august 2020

În Transcarpatia a fost creată o nouă societate publică, fundamentată pe dialogul interetnic

În Transcarpatia a fost creată o nouă societate publică, fundamentată pe dialogul interetnic

Recent în localitatea Velyka Biygani, raionul Beregovo a avut loc adunarea de constituire a unui nou ONG - platformă de comunicare între reprezentanții diferitelor naționalități care trăiesc în Transcarpatia.

„Dialogul Internațional al Minorităților Naționale din Transcarpatia” este o organizație publică, fondată în regiunea  care are graniță cu patru state europene și unde locuiesc în bună înțelegere și toleranță peste o sută de etnii.

Președintele  Administrației Regionale de stat, Oleksii Petrov,  a susținut această inițiativă publică și a participat  la adunarea  de constituire  a  respectivei organizații nonguvernamentael. La  ședința de constituire au participat reprezentanți ai autorităților regionale și raionale,  diplomați, reprezentanți ai comunităților: maghiare, germane, evreiști și a romilor din Transcarpatia.

Comunitatea românilor   a fost reprezentată  de  Elvira Chilaru,  Jurnalist emeriit al Ucrainei, traducător în cadrul  Televiziunii Publice și Taras Dațio, șeful catedrei  de limbă șil literatură română  de la Universitatea Națională Ujgorod.

În alocuțiunea prezentată cu acest prilej, Șeful Administrației Regionale Transcarpatice de Stat a asigurat că autoritățile regionale vor promova la maxim dialogul interetnic și conviețuirea pașnică. Pentru a preveni speculațiile  într-o zonă atât de sensibilă precum relațiile interetnice și, în special în Transcarpatia,  acuzată permanent de  cei care nu cunosc realitatea  de  separatism, fondarea unei asemenea platforme a dialogului interetnic, e benefică. Potrivit lui Oleksii Petrov: ”Crearea unei platforme eficiente pentru comunicarea și cooperarea diferitelor naționalități este o propunere venită din partea președintelui Organizații nonguvernamnetale ”Dialogul internațional al minorităților naționale din Transcarpatia”, Borys Vashkeba. În calitate de șef al administrației regionale de stat, sunt gata să susțin astfel de inițiative. Una dintre prioritățile mele principale este liniștea și pacea, comuniunea  în regiune, iar implicarea largă a publicului în aceste procese va ajuta la luarea de decizii bine argumentate și corecte”.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 386
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți