Cultură
Redactor: Mirela Amarie
26 iunie 2020

În Ucraina a început evaluarea independentă externă. Primul examen a fost la matematică

În Ucraina a început evaluarea independentă externă. Primul examen a fost la matematică

S-a dat startul la sesiunea principală a evaluării independente externe, care a început cu un test la matematică. Potrivit Centrului ucrainean de evaluare a calității educaționale, 186.072 de persoane s-au înregistrat la examenul dat, pentru care au fost alocate 795 de puncte de testare. Din regiunea Cernăuți s-au înregistrat 2845 de persoane, dar dintre care 582 nu s-au prezentat la evaluare.

Dacă în ceilalți ani se permitea să ai cu tine doar un stilou și o sticlă cu apă, anul acesta, trebuie să ai și masca de protecție. De  asemenea, înainte de a da testul, a fost măsurată și temperatura.  În  urma acestui demers, doi elevi nu au putut intra din cauza temperaturii ridicate.

Lyubov Yachimenko, șeful grupului de monitorizare la evaluarea externă din regiunea Cernăuți, a declarat celor de la Ukrinform că doi elevi cu febră nu au avut voie să participe.

„Nu au fost încălcări în acest an, deoarece nu au fost detectoare de metale. Dar doi copii nu au avut voie să facă testele din cauza febrei”, a spus Yachimenko.

Potrivit acesteia, elevii  cărora nu li s-a permis să susțină testul la matematică, se vor putea înscrie la o sesiune suplimentară, care va avea loc la Cernăuți, în perioada 24 iulie - 10 august 2020.

Mykola Haratin, directorul Departamentului Educației și Științei al Administrației Regionale de Stat din Cernăuți, a declarat că toți participanții la evaluarea independentă externă au fost aduși la punctele de testare. Unii au ajuns cu autobuzele școlare, iar alții  cu transport privat. Chiar și copiii din raionul Putila, unde drumurile au fost deteriorate de inundații, au ajuns la timp pentru a susține examenul.

Vă reamintim  că anul acesta sesiunea principală a evaluării independente externe se va desfășura în perioada 25 iunie -17 iulie, iar următorul test va fi la 30 iunie, la limba și literatura ucraineană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 180

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți