Cultură
25 septembrie 2021

Jurnaliști din Cernăuți, la Congresul Internațional de Istorie a Presei, desfășurat la Galați

Jurnaliști din Cernăuți, la Congresul Internațional de Istorie a Presei, desfășurat la Galați
25 septembrie 2021

Jurnaliști din Cernăuți, la Congresul Internațional de Istorie a Presei, desfășurat la Galați

La 24 septembrie, la Galați, s-a desfășurat cel de al XIV-lea Congres Internațional de Istorie a Presei, cu tema „Presa românească în perioada 1945-1989”, eveniment la care au participat și jurnaliști din Cernăuți, notează Agenția de știri BucPress.

Potrivit coordonatorului acestui eveniment științific, conf. univ. dr. hab. Cătălin Negoiță,111 invitați din nouă țări au prezentat comunicări extrem de interesante. 

În cadrul congresului au fost analizate subiecte precum sugrumarea presei de altă orientare politică de către regimul comunist, noile tipare al presei „progresiste”, teme de interes ale presei românești în perioada 1945-1989, condiția jurnalistului în perioada comunistă, cenzură și autocenzură, presa minorităților naționale, în perioada comunistă, jurnaliști de succes în media românească din perioada 1945-1989 ș.a.  Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Dunărea de jos” din Galați, Consiliul Județean Galați, Asociația Română de Istorie a Presei ș.a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la Cernăuți au fost invitați să participe la congres 2 reprezentanți ai Centrului Media BucPress, asociația jurnaliștilor români din Ucraina – partener media a evenimentului. Dr. Marin Gherman, președinte al Centrului Media BucPress și director al Institutului de Studii Politice și Capital Social din Cernăuți a prezentat în regim online studiul „Presa de limbă română din Cernăuți în perioada comunistă”, iar Mirela Amarie, jurnalistă a Centrului Media BucPress și absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității „Dunărea de jos” din Galați a analizat „Presa din R.S.S. Ucraineană sub ochiul vigilent al cenzurii comuniste”.

Jurnaliști, experți media, profesori universitari și editori din 9 state au analizat în cadrul congresului istoria presei românești din România și din afara ei în perioada comunistă, realizând comparații cu perioada actuală.

 „A fost un succes deplin, grație efortului comun al colegilor și studenților din echipa de mentenanță. Asociația Română de Istorie a Presei merge mai departe. Anul viitor ne vedem la Novi Sad, în Serbia”, a scris pe Facebook Cătălin Negoiță, președintele congresului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 604


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți