Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
09 noiembrie 2018

Jurnaliști și profesori din Baia Mare, în vizită în nordul Bucovinei (VIDEO)

Jurnaliști și profesori din Baia Mare, în vizită în nordul Bucovinei (VIDEO)

O delegație de jurnaliști și profesori din municipiul Baia Mare, România, se află într-o vizită în nordul Bucovinei cu scopul stabilirii de noi legături culturale și profesionale cu românii din regiunea Cernăuți – informează Agenția BucPress.  

Oaspeții români însoțiți de Ion Botoș, președintele asociației românilor din Transcarpatia „Dacia” au vizitat Universitatea Națională din Cernăuți, poposind la Catedra de Filologie Română și Clasică, unde au avut ocazia să discute cu șefa de catedră, Galina Zagaiska, care le-a vorbit oaspeților doar în limba ucraineană, gest care ar fi un semn de nerespect față de delegația din Baia Mare, delegație, dispusă să semneze un parteneriat de colaborare cu Universitatea din Cernăuți, în special cu Catedra respectivă. De asemenea, oaspeții au vizitat  și câteva săli de studii, întâlnindu-se cu studenții români din Cernăuți.


Vineri, 09 noiembrie membrii delegației s-au întâlnit în incinta redacției săptămânalului „Zorile Bucovinei” din Cernăuți cu reprezentanții comunității  românești, lideri ai unor asociații și ai presei de limbă română din Ucraina. Moderatorul întâlnirii, Nicolae Toma, redactor-șef al ziarului Zorile Bucovinei, i-a prezentat pe oaspeții sosiți la întâlnire, oferindu-le cuvântul pentru a-și spune părerile despre o eventuală colaborare cu revista „Familia română”, publicație care apare la Baia Mare, fiind cunoscută și la Cernăuți, grație unor oameni de cultură care au avut de fiecare dată grijă ca această revistă să ajungă și în casele românilor din nordul Bucovinei.

Sâmbătă oaspeții din Baia Mare vor vizita mai multe localități din regiunea Cernăuți.

BucPress TV a realizat un reportaj de la întâlnirea delegației din Baia Mare cu oamenii de cultură din regiunea Cernăuți.

BucPress

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 359

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți