Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
16 aprilie 2019

La 19 mai la Cernăuţi va avea loc sărbătoarea “Ziua Muzicii stradale”

La 19 mai la Cernăuţi va avea loc sărbătoarea “Ziua Muzicii stradale”

Anual în a treia sâmbătă din luna mai, sute de artiști, indiferent de stilul muzical  pe care-l propagă,  se reunesc pe străzile orașului lor pentru a cânta și interpreta  muzica proprie: simplă și complexă, nouă și veche, rock și folk, hip-hop și jazz. Acţiunea se va desfăşura în pieţile şi pe străzile oraşului Cernăuţi.

Amintim că  “Ziua muzicii stradale” (Street Music Day) este cel mai mare proiect de voluntariat din lume, lansat în 2007 de muzicianul lituanian Andrew Mamontovas în Vilnius (Lituania). Pe parcursul celor 11 ani, la acţiune s-au alăturat Letonia și Irlanda, Regatul Unit și Georgia, Țările de Jos și Belgia, precum și Norvegia, Armenia, Portugalia și Rusia.

În Ucraina “Street Music Day” a avut loc pentru prima dată în anul 2014, desfăşurându-se simultan în mai multe oraşe precum  Kiev, Ivano-Frankivsk, Lviv, Hmelniţki,  Pereiaslav-Hmelniţki, Dnipropetrovsk, Harkiv, Cernăuți, Ternopil și altele.

Agenţia Bucpresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 441

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți