Cultură
Redactor: Mariana Struț
20 ianuarie 2020

La Cernăuți s-a desfășurat Festivalul „De la Crăciun la Iordan”

La Cernăuți s-a desfășurat Festivalul „De la Crăciun la Iordan”

În data de 19 ianuarie 2020, când creștinii ortodocși care țin sărbătorile pe stil vechi sărbătoresc Botezul Domnului sau Iordanul, la Muzeul satului din Cernăuți s-a desfășurat tradiționalul Festival de folclor ”De la Crăciun la Iordan”.

La eveniment au participat 26 de colective din toată regiunea Cernăuți. Participanții au prezentat tradițiile de Plugușor și Malancă specifice localităților din zonă. La Festival au fost Urși, Îngeri, Țigani – făcând parte din tradițiile de Malancă. Muzeul satului pentru o zi a devenit un teren al tradițiilor etno-folclorice bucovinene.

Scopul principal al desfășurării Festivalului este păstrarea și conservarea tradițiilor seculare ale sărbătorilor de iarnă nord-bucovinene și din regiunea Cernăuți. Valorificarea folclorului autentic exprimat prin colinde, urături și scenete de Malancă, cântece de Iordan, dansuri populare, costume ș.a.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

Material video
Video - Vladimir Acatrini

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți