Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
18 februarie 2022

La Cernăuți s-a desfășurat olimpiada regională de limba și literatura română

La Cernăuți s-a desfășurat olimpiada regională de limba și literatura română
18 februarie 2022

La Cernăuți s-a desfășurat olimpiada regională de limba și literatura română

La Cernăuți  s-a desfășurat cea de-a treia etapă a Olimpiadei Regionale de limba și literatura română. 26 de elevi din clasele a opta, a noua, a zecea și a unsprezecea de la școlile de cultură generală cu predare în limba română din raioanele Cernăuți și Nistru, dar și din centrul regional, au fost selectați să participe la concurs, notează Agenția BucPress.

Dis-de-dimineață, copiii însoțiți de dascălii lor, au venit la Cernăuți pentru a-și demonstra cunoștințele la limba maternă. Din cauza pandemiei în anul 2021 olimpiada nu s-a desfășurat. Din acest motiv, olimpiada din anul curent a fost așteptată atât de elevi, cât și de cadrele didactice. Elevii erau puțin emoționați, dar și bucuroși în același timp de faptul că își pot demonstra dragostea față de limba maternă.

Întrunirea elevilor și a cadrelor didactice este o adevărată sărbătoare pentru cei care gândesc, vorbesc și simt românește. Or, olimpiada de limba și literatura română este un moment de încurajare, susținere și socializare, susține președinta juriului, Felicia Vrânceanu.

Atâta timp cât generația tânără își va da interesul să vorbească și să cultive limba maternă, participând la concursuri literare, olimpiade și alte evenimente culturale sau științifice, limba română va dăinui mereu pe aceste meleaguri mioritice din nordul Bucovinei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 523


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți