Cultură
Redactor: Marin Gherman
18 decembrie 2017

La Cernăuți s-a desfășurat Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe” (VIDEO)

La Cernăuți s-a desfășurat Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe” (VIDEO)

Societatea pentru Cultura Românească  „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi a organizat în data de 17 decembrie 2017, în sala Palatul Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină  din Cernăuţi de pe str. Schiller, 11, tradiționala Sărbătoare a obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe” – informează Agenția BucPress.

Pe scena Palatului Academic au evoluat zeci de colective artistice și interpreți, orchestre de muzică populară, colindători din satele românești din Ucraina, din Cernăuți, dar și din statele vecine: România și Republica Moldova.

Președintele Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a subliniat în discursul său de deschidere a festivalului că păstrarea obiceiurilor și tradițiilor este foarte importantă pentru comunitatea românească din Ucraina. El a mulțumit numeroșilor sponsori pentru susținere, printre care s-au numărat Eleonora Moldovan, consulul general al României la Cernăuţi, şi Ionel Ivan, ministru consilier, notează BucPress.


Au bucurat inimile cernăuțenilor Corul „Dragoș Vodă”, Grupul vocal „Fetele din Bucovina”, grupul folcloric „Săteanca” din Briceni, „Căiuții” din Culiceni, „Îngerașii” din Voloca, Ansamblul „Datina Străbună” din Tereblecea, Corul „Ecou dornean” din Vatra Dornei,  Corul „George Enescu” din Dorohoi, „Plugușorul” din Voloca, Ansamblul etnofolcloric „Doruleț” din comuna Durnești, Ansamblul folcloric „Izvorașul” din Ropcea, Corul „Anastasia” din Ciudei, „Malanca” din Carapciu”, Corul Școlii din Probotești ș.a.

Participanții la festival au obținut cărți în limba română din partea Bibliotecii „Glasul Bucovinei” a Editurii „Alexandru cel Bun”, condusă de Alexandrina Cernov. Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, a amintit în discursul său despre actul de vandalism referitor la furtul drapelelor României și UE de pe fațada clădirii Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, actualizând în memoria celor prezenți realitatea socială din Cernăuți….   

În linii generale, festivalul de colinde „Florile dalbe” a fost cu adevărat un festival de suflet, o sărbătoare a inimilor noastre, care ne-a amintit încă o dată că tradiţiile strămoşeşti vor dăinui în timp pe aceste meleagurile mioritice bucovinene.

BucPress TV prezintă secvențe video de la  Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe” -2017 (în subsolul acestui text).

BucPress

Foto - cor. BucPress, Vladimir Acatrini 

Material video
BucPressTV: Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe”, Cernăuți - 2017

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1911


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți