Cultură
Redactor: Mariana Struț
10 iunie 2019

La Cernăuți va avea loc festivalul tradițional „Obnova-Fest”

La Cernăuți va avea loc festivalul tradițional „Obnova-Fest”

Tradițional Festivalul etno-cultural ”Obnova – Fest” se va desfășura de Rusalii, adică în data de 16 iunie, la Muzeul satului din Cernăuți. Anul acesta Festivalul este consacrat Anului Familiei în Ucraina și jubileului compozitorului ucrainean Volodimir Ivasiuk.

Cel mai vast în cadrul Festivalului va fi programul ”Obnova – Land” organizat pentru micuții vizitători. Aici mcii cernăuțeni și oaspeții orașului vor putea participa la master-clasuri la dansuri populare, desen, acuagrim, show de bule, confecționarea slime-urilor, tehnici de constructor și robotehnică. De asemenea vor funcționa ateliere de lucru pentru întreaga familie, inclusiv încondeierea ouălor, țesături din paie, sculptură, pictură și chiar studiere de limbi străine. Iar oaspeții speciali ai festivalului - clubul de reconstrucție istorică "Berserk" va prezenta un întreg oraș artizanal!

În cadrul Festivalului vor funcționa două scene, una de zi și una de seară. În aceste scene se vor ruga pentru pacea în țară și vor prezenta numere artistice: studioul-teatral ”Gherdan”, ”Sub Cer”, ”Denomen”, ”Toloka”, ”Navka”, ”The Doox”, ”Flaizza” și ”Ot vinta”. De asemenea vor ieși în scenă Ansamblul de amatori ”Zelenciani” și banduristele Anastasia Zvarici și Ivanka Starik. În cadrul festivalului  se va derula și înregistrarea unui record național de interpretare în masă a cântecului ”Cervona Ruta”. Se va încheia Festivalul cu un fire-show ”Shadows”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 707

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți