Cultură
07 mai 2017

La Molnița, Ținutul Herța, a fost dezvelită placa memorială „Ion Chilaru”

La Molnița, Ținutul Herța, a fost dezvelită placa memorială „Ion Chilaru”

La 5 mai 2017 în localitatea Molniţa, raionul Herța, regiunea Cernăuţi a avut  loc dezvelirea plăcii memoriale “Ion Chilaru”, instalată pe peretele Bibliotecii publice din satul amintit – notează portalul de știri BucPress din Cernăuți.

Potrivit Ludmilei Alazaroaie, şefa bibliotecii locale, instituție care-i poare numele lui Ion Chilaru, dezvelirea plăcii este consacrată marcării celei de-a 80 aniversări a naşterii poetului, publicistului şi jurnalistului Ion Chilaru.

De menționat că poet bucovinean Ion Chilaru a fost o personalitate deosebită. Lucrând în calitate de profesor, apoi de redactor-şef al ziarului “Zorile Bucovinei” de peste 25 de ani, Ion Chilaru a  menţinut spiritul românesc în nordul Bucovinei, formând o întreagă pleiadă de oameni de cultură. Membru al Uniunii Naționale a Scriitorilor din Ucraina, a fost deputat în Consiliul Orășenesc Cernăuți, activist civic, cavaler al ordinului Prietenia Popoarelor, fost membru-fondator al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi.

La eveniment a participat și Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, care a subliniat rolul deosebit de mare al lui Ion Chilaru în promovarea valorilor românești în zona Cernăuți. „Slavă și cinste doamnei Ludmila Alazaroaie, director al Bibliotecii din Molnița, pentru inițierea acestui proiect. Fie ca florile recunoștinței noastre pentru opera și faptele lui Ion Chilaru să fie veșnic cultivate la Biblioteca "Ion Chilaru" din Molnița și în sufletele noastre”, a scris pe contul său de Facebook Eleonora Moldovan.

La ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale din satul Molnița au participat scriitori, foşti absolvenți ai profesorului universitar, Ion Chilaru, colegi de studii şi condei, rudele şi toţi cei care l-au cunoscut sau i-au îndrăgit poemele și articolele de presă.

BucPress


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 852

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți