Cultură
Redactor: Sergiu Barbuța
19 noiembrie 2020

La Pătrăuții de Jos, regiunea Cernăuți, are loc amenajarea unui nou muzeu al satului

La Pătrăuții de Jos, regiunea Cernăuți, are loc amenajarea unui nou muzeu al satului

În imediata apropiere de Casa de Cultură din localitatea Pătrăuții de Jos, regiunea Cernăuți, are loc construcția unui nou muzeu al satului, transmite Larisa Chedic-Popescu, directoarea căminului cultural din această localitate, potrivit Agenției BucPress.

Potrivit informațiilor, lucrătorii din domeniul culturii au inițiat o campanie de colectare de obiecte legate de istoria și tradițiile acestor locuri.

„Persoanele care au dorința să ajute muzeul cu donații - obiecte autentice din gospodăria țărănească, exponate vechi sau doresc să facă o donație de orice natură o pot face direct la Casa de Cultură din localitate. Pentru detalii puteți suna la +380976317505 (Natalia Balan) sau +380988516701 (Larisa Chedic-Popescu)”, a scris Larisa Chedic pe pagina sa de Facebook.

Potrivit doamnei Chedic, construcția acestui muzeu se datorează implementării unui Proiect Transfrontalier Comun cu Asociația pentru Protecția Patrimoniului din București (România), președinte Laurenţiu Dragomir.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 635


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți