Cultură
Redactor: Sergiu Barbuța
17 iunie 2021

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din Crasna și-a serbat hramul (FOTO)

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din Crasna și-a serbat hramul (FOTO)
17 iunie 2021

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din Crasna și-a serbat hramul (FOTO)

Credincioșii din comuna Crasna și din localitățile limitrofe au participat marți, 15 iunie, la hramul Mănăstirii de măici din cătunul Slatina, ocrotită de Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Obștea monahală de la mănăstire, care este condusă de egumena Ioana, şi-a sărbătorit ocrotitorul prin Liturghie arhierească, săvârşită de ÎPS Serghie, Mitropolitul de Ternopol și Cremeneț și ÎPS Veniamin - Episcopul de Hotin, alături de un sobor de preoți din episcopia Cernăuților și Bucovinei, la care s-au alăturat și clerici din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

După oficierea Sfintei Liturghii, cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Calinic de la Mânăstirea Nicula din România.

La sfârșitul slujbei, a fost rostită rugăciunea către Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, pentru ca acesta să protejeze în continuare ținutul Cernăuțiului de tot felul de necazuri și încercări.

După rugăciune, mitropolitul Serghie i-a felicitat pe credincioşi cu ocazia sfintei sărbători după care a ținut o predică.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 622


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți