Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
20 aprilie 2022

Ministerul Culturii din Ucraina le cere credincioșilor să se alăture online la sărbătorile pascale

Ministerul Culturii din Ucraina le cere credincioșilor să se alăture online la sărbătorile pascale
20 aprilie 2022

Ministerul Culturii din Ucraina le cere credincioșilor să se alăture online la sărbătorile pascale

La 24 aprilie, creștinilor de stil răsăritean li se cere să se alăture serviciului de la distanță prin intermediul platformelor de televiziune și de radiodifuziune publică, inclusiv UA: KULTURA.

„Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei și Serviciul de Stat pentru Etnopolitică și Libertatea de Conștiință vă reamintesc de importanța respectării restricțiilor legii marțiale, inclusiv la regulile perioadelor de restricții  în regiunea dumneavoastră - acest lucru este important pentru securitate! Invităm credincioșii să se alăture cu rugăciune la slujbele de Paște de la distanță  prin intermediul transmisiunilor la televizor și on-line”, se spune în apel.

Se menționează, că sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 23:30 în maratonul național al știrilor unificate - #UA RAZOM și pe postul public de televiziune UA: KULTURA va începe o transmisie în direct a slujbei de noapte a Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Tot pe 24 aprilie de la 7:30 la 11:30 se va difuza slujba Bisericii Greco-Catolice Ucrainene în cadrul maratonului  național al știrilor unificate #UA( împreună ) RAZOM și postul public de televiziune UA: CULTURA.

„Paștele este evenimentul principal al anului bisericesc pentru toți creștinii, indiferent de data sărbătoririi. Sărbătoarea simbolizează biruința luminii asupra întunericului și a binelui asupra răului. Cu siguranță pacea va triumfa pe pământul nostru. Pentru ca Ucraina să câștige, noi, ucrainenii, trebuie să menținem puterea spiritului și înțelepciunea. Fie ca credința noastră în bine  să devină mai puternică”, se  spune în apel.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 480


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți