Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
08 aprilie 2022

Monumentul scriitorul rus Aleksandr Pușkin, demontat în regiunea Transcarpatia

Monumentul scriitorul rus Aleksandr Pușkin, demontat în regiunea Transcarpatia
08 aprilie 2022

Monumentul scriitorul rus Aleksandr Pușkin, demontat în regiunea Transcarpatia

O placă memorială de la Școala Gimnazială nr. 1 și un monument al poetului rus Aleksndr Pușkin au fost demontate în orașul Mucacevo, Transcarpatia. Purtătorul de cuvânt al consiliului orășenesc Mucacevo, Vladislav Mikita, a informat despre aceasta Audiovizualul Public, citat de Agenția BucPress.

Acest lucru a fost făcut în vederea realizării măsurilor de derusificare în legătură cu agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Decizia de demontare a monumentelor a fost luată pe 6 aprilie la o ședință a comitetului executiv.

Monumentele demontate sunt transferate către gospodăria comunală  pentru depozitare.

„Primăria are în vedere demolarea a 5 obiecte -monumente, plăci comemorative și alte semne ale memoriei istorice. Deciziile privind demontarea lor ar trebui luate la următoarea ședință a comitetului executiv, iar  serviciile comunale ar trebui să demonteze monumentele”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat: Școala Gimnazială Mucacevo №1 refuză să poarte numele poetului rus Aleksandr Pușkin. În prezent, Departamentul pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport al Consiliului orașului Mucacevo este în proces de renunțare la numele atribuit anterior.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 928


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți